Περιποίηση σώματος

Κρυοθεραπεία Σώματος

Η κρυοθεραπεία ως θεραπευτική μέθοδος εφαρμόζεται χρόνια στον τομέα της ιατρικής αποκατάστασης σε περιπτώσεις αντιμετώπισης εγκαυμάτων, σε οξείς τραυματισμούς κ.λ.π. Στον τομέα της αισθητικής η κρυοθεραπεία εφαρμόζεται κυρίως λόγω των φυσιολογικών αποτελεσμάτων της πρωτογενούς τοπικής συστολής των αγγείων και της δευτερογενούς τοπικής αντίδρασης αγγειοδιαστολής, φαινόμενα μέσω των οποίων επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η κρυοθεραπεία χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Η μέθοδος αυτή αντενδείκνυται σε περιοχές του σώματος που παρουσιάζουν υπαισθησία, σε ανοιχτά τραύματα, σε άτομα που παρουσιάζουν εξαιρετική ευαισθησία στο κρύο, στην εγκυμοσύνη, σε κακοήθεις όγκους, σε ηλικιωμένα άτομα, σε καταστάσεις δερματικών παθήσεων, σε προβλήματα της καρδιάς και του αναπνευστικού, στη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Στην αισθητική η μέθοδος εφαρμόζεται μέσω ψυχρών επιθεμάτων,συνήθως κατασκευασμένα από πλαστικό εμπεριέχοντα σιλικόνη,τα οποία φυλάσσονται στο ψυγείο ή σε ειδική ψυκτική συσκευή. Η διάρκεια της κρυοθεραπείας κυμαίνεται από 10-20 λεπτά.

Θερμοθεραπεία Σώματος

Η θερμοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος με την οποία επιτυγχάνεται αύξηση της θερμοκρασίας στο σώμα γενικά ή τοπικά.

Η θερμοθεραπεία εφαρμόζεται σε ποικίλες περιπτώσεις όπως στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, σε περιπτώσεις σπασμών και πόνου καθώς επίσης σε χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις και οιδήματα.

Η θερμοθεραπεία γενικά αντενδείκνυται σε περιοχές με υπαισθησία, σε ιστούς που δεν αιματώνονται καλά, σε κακοήθεις όγκους, στην εγκυμοσύνη, σε άτομα που πάσχουν από ορθοστατική υπόταση, κατά την εμμηνορυσία, σε δερματικές παθήσεις καθώς και σε άτομα με αιμορραγική προδιάθεση.

Η θερμοθεραπεία επιτυγχάνεται με επιμέρους μεθόδους όπως ακτινοβολούμενη θερμότητα, σάουνα, θερμά επιθέματα κ.λ.π.

Θεραπεία κυτταρίτιδας – σύσφιξης (Cavitation RF)

Η σύσφιξη σώματος με ραδιοσυχνότητες RF περιλαμβάνει την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων (ραδιοσυχνότητες – RF) τα οποία δρουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Από την κεφαλή του μηχανήματος, που έρχεται σε επαφή με το δέρμα μεταφέρεται ενέργεια στον υποδόριο χώρο, προκαλώντας έντονη κινητοποίηση του λεμφικού-φλεβικού συστήματος και εν συνεχεία του λιπώδους ιστού. Τα ραδιοκύματα στοχεύουν επίσης τους ινοβλάστες, τους οποίους διεγείρουν να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη με τελικό αποτέλεσμα τη σύσφιξη του σώματος. Παράλληλα μειώνεται αισθητά η φλεβολεμφική στάση, μεγιστοπιείται η απομάκρυνση τοξινών, επιταχύνεται ο μεταβολισμός του λίπους και τονώνονται οι ινοβλάστες με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή σύσφιξη σώματος.

Σοκαλατοθεραπεία

Η σοκολατοθεραπεία είναι μια συνολική συνεδρία θεραπείας βασισμένη στη σοκολάτα και έχει μια σειρά από θεραπευτικά αποτελέσματα. Αποτελεί μια θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης, θρέψης, χαλάρωσης και ευεξίας. Όπως είναι λογικό, η σοκολατοθεραπεία είναι μια θεραπεία που απευθύνεται στου λάτρεις της σοκολάτας.

Η σοκολάτα, και συγκεκριμένα το κακάο, έχει κάποια ευεργετικά συστατικά, όπως μεταλλικά άλατα, βιταμίνη Β και αντιοξειδωτικά συστατικά. Χάρη σε αυτά τα συστατικά αποκτά ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα και μπορεί ακόμα και να αλλάξει τη διάθεση μας.

Ένας πολύ καλός τρόπος, λοιπόν, για να γλιτώσουμε τις θερμίδες της είναι το μασάζ με σοκολάτα, η σοκολατοθεραπεία!

Αυτή η θεραπεία καταπολεμά αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα και ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία εξάλειψης του λίπους. Η φυσική σοκολάτα έχει αντιοξειδωτική δράση, διασπά τα λιπίδια και αυτά μαζί με άλλες βλαβερές τοξίνες αποβάλλονται από τον οργανισμό μας. Η επιδερμίδα ενισχύεται με βιταμίνη Β και αμινοξέα και προστατεύεται από την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Το μασάζ αποτελεί χαλαρωτική θεραπεία και σε συνδυασμό με τη σοκολάτα εμφανίζει τέλεια αποτελέσματα. Το κακάο διεγείρει την παραγωγή και έκκριση ενδορφινών ουσιών στον εγκέφαλο και βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες. Η αίσθηση της σοκολάτας πάνω στο δέρμα και το πλούσιο φυσικό άρωμά της δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ευφορίας.

Τη σοκολατοθεραπεία μπορεί να την απολαύσει κανείς σε συγκεκριμένα ινστιτούτα spa εφαρμόζοντας μια μάσκα προσώπου ή σώματος με σοκολάτα ή απολαμβάνοντας για αρχή ένα peeling προσώπου με κόκκους κακάο για να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος.

Λασποθεραπεία

Πρόκειται για μια θεραπεία που εκτός από το αίσθημα ευεξίας ενός μασάζ, υπόσχεται να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από πόνους που μπορεί να ταλαιπωρούν το σώμα σου. Η λάσπη κάνει πολύ καλό για τις αρθρώσεις και μια σειρά από δερματοπάθειες. Η θεραπεία αυτή είναι έχει πιο πολλά ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία, είναι όμως και πάρα πολύ καλή στην ενυδάτωση του σώματος.

Έτσι η μέθοδος αυτή ενδείκνυται σε ανθρώπους που πάσχουν από αρθροπάθειες, δερματοπάθειες, ρευματισμούς. Έντονα ενυδατική και πλούσια σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα, επαναφέρει την ισορροπία στους ιστούς, προσφέροντας ένα απαλό και νεανικό δέρμα.

Κάθε συνεδρία λασποθεραπείας διαρκεί συνολικά μία ώρα. Θα δεις μοναδικά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας φορά, ενώ μπορείς να την επαναλάβεις μια φορά την εβδομάδα για πιο μόνιμα αποτελέσματα.